Egyptienne XVI – Porträtt

HENUTTANEB VISAR GOSSEN familjeporträtten. Den här scenen har jag så vitt jag vet ingen användning av i historien. Kulissen och bildstoden kanske? Vi får se. Här nedan ett annat kort porträtt:

Den lika storslaget enfaldige som grymme chefen för Faraoniska Egyptiska Poliskåren (FEGPO), finslipar  här sin usla bågteknik. Till vilken nytta kan man undra, för som man sa på den tiden: ”Han kunde inte träffa pyramiden, om han så stod vid dess fot”.
Hjälmprydnaden, ”Bronskorpen” har han förvisso vunnit i bågskytte. Det är dock oklart om tävlingen gick rätt till. Inskriptionerna, så långt de inte blivit borthuggna och förstörda, ger faktiskt antydningar om otillbörlig påverkan på medtävlare och gravt fusk. Vad det lider kommer också stelen med texterna om evenemanget ”Guldkorpen” (av intresse för vår historia) att vara uttydd och dokumenterad.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.