Okonst?


DET ÄR SÅ SANT som det är sagt, det här är inte konst. Det här är illustration. Brad Holland är således inte någon enastående konstnär utan bara illustratör. Det är viktigt att skilja på begreppen!*

Fast var gränsen mellan konst och illustration går, kan nog ingen vettig människa förklara. Jo, konsten ska så förtvivlat mycket (Googla så får du se!) Den ska provocera, ställa frågor, väcka, förarga, beröra, spegla, sätta fokus på, etc, etc, samt föda en hel konstmarknad, medan illustrationen vanligtvis bara behöver föda illustratören själv. Brad Holland är i alla fall en fantastiskt bra illustratör! Fenomenal bildmakare! Vete fasen om han inte är konstnär rent av?

*Märk min ironi!
Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *