Julebryggd

Julens brusande bryggd.

DET ÄR SEN MÅNDAGKVÄLL och efter jobbet på Kinn och andra viktiga göromål under kvällen tar jag mig friheten att testa julölet som stått på efterjäsning för att kolsyras. Det skummar livligt och har en lockande färg, om ännu något grumligt. Bouqueten hos öl är sällan något man ordar om – så ej heller hos detta. Det luktar öl. Smaken är fyllig, med tydlig accent av humlet. Maltinslaget ligger som en fin dov bas mot gommen. I skinka och brunkål bör detta öl finna sina harmoniska partners! Och 6:- /litern kan inte Statens leverantör konkurrera med.
I huset har skrivits inköpslista och som vanligt blir den alltför lång för pensionärskassan. Men de barn som kommer hem och andra gäster ska inte behöva gå hungriga i vårt hem. Snapsen är ofrånkomlig (för mitt eget välbefinnande), men för övrigt snuvar jag Anders Borg på en del av julens skatteintäkter.

Jag kommer på inga villkors vis att lämna ut mitt recept på denna ”julebryggd” eftersom bryggningen är alltför enkel och tillgänlig för yngre intressegrupper. Naturligtvis är ölet ej heller till avsalu! Min bryggning är enbart och allena för eget husbehov och jag tänker inte medverka till spridning av alkohol eller ge råd om dess lätta anskaffande. Sorry! (Reds. anm.)

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *