Du lindar av olvon…

baardDEN TROLSKA, MYSTISKA sommarnatten, har sina traditionella molltoner och vemodiga lockrop. Som till exempel Rune Lindström och Håkan Norléns ”Visa vid midsommartid”. Det är en kär gammal sång som sin skenbara enkelhet till trots tycks vara väldigt svår att framföra – med den rätta magiska stämningen. Här hittade jag till slut ett klipp som började så väldigt fint, med lagom dunkel skogsrytm, Hanna Hedlunds chosefritt vackra röst och det aftondämpade gitarrackompanjemanget runt ett bord i solnedgången – det kunde knappast bli vackrare. Men tyvärr valde man av någon underlig anledning att att ”bättra på” stycket med refrängsång á la Skansen, genom att hurtigt klämma i med tvåstämmigt i omkvädet. Tjohopp!
Så jäkla synd. Den underbara förtrollningen bröts.

En annan obligatorisk sång i sommarnatten är förstås denna:

Och i morgon är det midsommarafton.

Redaktören

Redaktören

 

 

 

P.S: Olvon är det definitivt inte i den övre frisen, men något midsomrigare fanns ej tillstädes.
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *