Less is more

DEN HÄR BILDEN av Lorenzo Mattotti, heter Stanze (Rum). En av många på samma tema i olika medium och manér, men med samma titel och tema; rummen och de två. Detta är gemensamt för bilderna som för övrigt är olika. Men det finns en tydlig närvaro i bilderna; sensualismen. Ett lek- och kelfullt spel mellan två människor, framställt utan den spekulativa erotiken. Bilderna strålar istället så mycket mer av känsla! Just denna bild är kanske en av dem jag tycker allra bäst om. Den är så elegant, mjukt sinnlig, trots den hårda svärtan. Förutom denna och alla de andra i serien under titeln Stanze, finns en vid och varierad produktion att ta del av på konstnärens webbplats. Gör en tur i hans gallerier! Det här är en väldigt egen bildkonstnär av yppersta klass! Jag tror du kommer att slås av färgerna, linjerna och kompositionerna. Generöst men välstämt. Ofta bär han dock syn för sägen, att: ”Less is more”, när det minimalistiska odlas till fulländning. (Själva hemsidan är dessutom både innehållsrik och lättnavigerad.)

Nedan, en bläddring i akvarellblocket. Grövre, spontanare men med konstnärens omisskännliga uttryck. Lorenzo Mattotti kan berätta känslor. Bland annat!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *