Reseplaneraren

ballongTÄNK OM man skulle företa sig en resa? Det går ju faktiskt att göra såna med bara papper och penna. Det finns så många udda platser man kunde besöka och så mycket spännande man finge uppleva.

Ballong2

Till fots kommer man en bit, till hjuls tar man sig längre och med båt seglar man över de sju haven. Men med ballong tar man sig precis vart som helst: över berg och dal, över hav och öknar. Det går lugnt, tyst och stilla och jag tror man kan inreda gondolen bekvämt för långfärd. Länstolen ska med och bokhyllan med Encyclopedia Britannica och Reader’s Digest samlade årgångar. Kanske det osmanska rökbordet med cicelerad mässingsskiva och så det bästa ur vinkällaren förstås. Men inga onödigheter! Det gäller att tänka på vikten när man ska färdas lättare än luft!

Men jag vet inte. Det kanske är tryggast att stanna hemma i vinter och pyssla om pelargonen i stället?

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *