Vilsen Helena

JAG HAR ALDRIG sett operetten Sköna Helena i sin helhet. Inte heller SVTs lördagsföreställning från Théâtre du Châtelet. Jag snabbspolade lite på datorn. Ändå gillar jag den här lättare genrén också. Och Offenbachs musik gör inte särskilt ont. Men vad mig anbelangar, lyckades inte heller den här uppsättningen att erövra mig – och jag vet inte varför. Eller kanske gör jag det?

helena5

Livligt och färgglatt…

helena6

…och Chroma-key effekter.

helena10

Mer chroma-key…

helena9

…som ger roliga bilder…

helena13

…ibland med den franska touchén…

helena16

…och förstås, en uppsluppen final. Men:

Hur skickligt ensemblen än framför verket och hur väl tajmat den elektroniska tekniken än fungerar, är det som om alltihop går vilse i effektsökeriet. Något viktigt saknas och det är en gnutta hjärta och inlevelse i produktionen. Det behöver även en komedi. SVTplay till den 3 maj.

btg3

 

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *