Livlöst

OPERAKVÄLL i TVn. Verdis La Traviata i en upptagning från Operan i Rom. Här är  programinformationen från svt.se:
Romoperans nya uppsättning av den mest spelade operan i världen. Här i superstjärnan Sofia Coppolas regi. Med kläder skapade av Valentino. Följ Violetta Valérys tragiska öde i Paris i mitten av 1800-talet. Kända arior och olycklig kärlek. Alltmedan champagnen flödar och lungsoten dödar. I rollerna: Violetta: Francesca Dotto, Alfredo: Antonio Poli, Giorgio: Roberto Frontali. Dirigent: Jader Bignamini.

Regi av en ”superstjärna”? Då hade jag kunnat förvänta mig ett betydligt mer levande skådespeleri och förnimbara känslor: förälskelse, passion, svartsjuka och lidande. Något sånt fanns inte med. Sångarnas och musikernas prestationer: hög klass, scenografin: godtagbar och kostym: okej. Regin: Jag kanske har missuppfattat regissörens uppgift, för det här var en i fråga om drama, glöd och inlevelse en helt livlös uppsättning.

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *