Vikten av skissblock II – Noteringar

NYÅRSLÖFTEN FÖR 2018? Inga särskilda. Dito önskningar? Flera. Många är duktiga på att ge sig själva en årsuppgift och några följer också sedan sitt beslut. Även om mottot inte håller hela året, det vore att begära det orimliga, är det i alla fall en god sak att lova sig själv ”bättring”, så gott man kan.
Jag gör det inte – eller rättare sagt, jag lovar lite och försiktigt. Jag vill tillbaka till ritbordet och då rotade jag bland travarna och på hyllorna: Jag har (bland annat) två skissblock som har 1/3 respektive 3/4 blanka ark kvar. Bra början! Men på väg till de tomma bladen passerar jag de använda. En del skisser kan jag placera i tiden och även vad de föreställer.

Här finns anteckningar och det är ovanligt när det gäller mig. Det borde vara ett nyårslöfte att anteckna mera. Den här skissen gäller något som faktiskt är aktuellt igen.

Två blad med viss anknytning till min gamle idol: Cyrano! Men vem som är satt på hög tron har jag ingen aning om. (Den figuren hör nog inte ens ihop med min hjälte.)

En del skisser kan jag härleda till något som blev en illustration:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och den här, som sedan blev såhär…

 

…medan (många) andra lämnar mig fullständigt frågande:

Vad sjutton hade jag i tankarna med den här? De närliggande bladen i blocket ger inga ledtrådar. En lite anteckning skulle ha varit intressant, eller bara en datering kanske? Kladdblocken är ju ens egna provytor och kom-ihåg (förutsatt att man kommer ihåg). Mina vaga nyårsföresatser blir alltså (delvis inspirerad av en kollega): Skissa mer, rita mer, notera mer!


Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vikten av skissblock II – Noteringar

 1. Redaktören skriver:

  Lika bra så! Eller som jag tänker: Nyårslöften är väldigt sällan signerade och bevittnade. ;)
  (Skickar bildfilen och ett par ord på mailen.)
  Ronny

 2. Musikanta skriver:

  Den underbara skissen med flickan i rullstolen måste jag få ta med. Någon kommentar till den? Vad Gäller nyårslöften håller jag med krönikören i NT som skriver att hon har lovat sig själv att inte lova att börja eller sluta med något.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *