Terminsavslutning

OM JAG SIKTAR på 44 uppslag (22 ark), så är det åttioåtta sidor. Det går nog att knö in nuvarande material på det omfånget. Jag har ju luckor ännu. Inte för att jag behöver tänka trycktekniskt, men det kan ju vara en lagom portion. ”Del 1”. Den skulle kunna vara klar till påsk, om jag nu tänkte i såna banor. Men det gör jag inte heller! Det här är bara till för mitt nöje – och för att mota Håglösheten och hans syster i grind.

Ja, Tvivlet och Håglösheten är mina bekanta. De har haft det goda omdömet att inte hälsa på så ofta det senaste kvartalet. Är de månne bortresta? Eller har de rent av fått långa näsor? Nej, kaxig ska jag akta mig för att bli, särskilt så här vid årets slut. För det har inte varit varje dag som jag har haft min nos i detta. Kanske är det därför jag inte har tröttnat på fotografen ännu? Och för att stimulera mig lite extra så gör jag såna här översikter, och för att få lite flitkänsla.
Sen kan jag få för mig att sätta ihop ett litet bildspel också: En kort resumé av sensommarens, höstens och förvinterns fritidsverksamhet:


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Terminsavslutning

 1. Musikanta skriver:

  Tack för din långa svarskommentar. Du får förhoppningsvis höra mer musik på min blogg i morgon om du tittar in.
  Ingrid

 2. Redaktören skriver:

  Ingrid.
  Jag tänkte faktiskt att Frösö blomster säkert finns med i din notsamling. Lawn tennis kom upp i huvudet när jag lagt upp bildspelet – fast de flesta skisserna inte är somriga, som PB’s stycken.
  Gerd (II) har inte mycket gemensamt med sin namne i mammas bok, men hon var med att sätta igång ”processen”. Kanske var det också alla negativen jag jobbade med i somras som inspirerade? Det där med att resa bakåt i tiden med hjälp av foton.
  Ja, Gerd hade säkert kunnat vara en Metoo-aktivist, om hon levt idag. Feminist: Självklart! Fast med sin egen argumentation. En intressant person att ”forska” om i alla fall! :)
  Ett gott nytt år till dig också!
  Önskar Ronny

 3. Musikanta skriver:

  Nu har jag suttit en stund och läst igenom allt vad du skrivit och visat sen senaste gången jag var inne och kommenterade. Fantastiskt att en enkel bok som din mamma hade ägt gett dig så många idéer och uppslag. Jag vet ju inte hur det går för Gerd i fortsättningen men skulle hon levt idag hade hon väl varit en av de främsta i Me too-rörelsen.
  Jag tänker faktiskt ibland när jag ojar mig över städning och annat på hur mycket jobbigare kvinnorna hade det förr. Min farmor, som var döv, gick alltid och pratade för sig själv. När vi hade varit där på söndagsmiddag sade hon alltid efteråt: ”Vad är det som är evigt? Disken är evig.” Men med diskmaskin är det ju knappast något större jobb.
  Önskar dig ett Gott Nytt År!
  Ingrid

 4. Musikanta skriver:

  Underbart! Så fint med PB också. Spelar den.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *