Rationalisera?

Z till sin make: ”Vesir, den slaven borde bli din frus!”

MARKNADSBILDEN blev komplett. Det tog tid, men nu kan jag äntligen fortsätta till nästa vers/illustration. Här har jag arbetat i lager, framifrån och bakåt i bild. Det kan kanske vara idé att prova den omvända ordningen och börja med bakgrunden? Det gör ingenting om jag kan rationalisera lite grann och gärna producera lite fortare. Det behövs många fler bilder, så som jag tänker mig det hela.


Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Rationalisera?

 1. Redaktören skriver:

  Hos mig är det tvärt om, jag övar tecknandet rätt flitigt, men pianot och andra instrument rör jag knappt numera. Det blir kanske så när man kan välja vad man ska hitta på?
  Samhällen är alltid ojämlika. Ibland en aning jämlikare kanske. Idag, då så många lever (och vill leva) i enmanshushåll, borde bostadsmarknaden satsa mer på ettor, tänker jag. Men det går väl inte ihop med maximerad avkastning? Min första lägenhet var i alla fall en fin etta med balkong, för 210:- /mån. (1970 – 71.) :D
  Red.

 2. Musikanta skriver:

  Jag har varit jättedålig på att läsa bloggar den senaste tiden men nu har jag i alla fall läst allt vad du skrivit och även sett vad du tecknat sen sist jag kommenterade. Du är bara så helt fantastisk! Själv har jag inte haft någon lust att måla på lång tid.

  Dagarna har varit så korta och förmiddagen har jag ägnat åt pianospel. Och eftermiddagen åt promenad. Man är ju skyldig samhället (känns det som) att röra på sig så man inte blir till (allt för mycket) besvär. Man är bara så gammal som man känner sig, heter det ju, men jag känner mig precis lika gammal som jag är.

  Jag tänkte på din Rolf och Margareta nät jag läste inlägget om dem. När jag växte upp var samhället väldigt ojämlikt. Själv bodde jag i en stor villa och hade eget rum medan en av mina klasskamrater bodde i ett rum med kokvrå. Jag hade aldrig sett en sådan innan dess.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *