Återerövra!

Estetiken har vi aldrig klarat oss utan. Många nutida konstnärer – de som vill höra till den uppburna ”eliten”, tar emellertid avstånd från den delen av begreppet konst, för att helt ägna sig åt att ”väcka, förarga, ifrågasätta, bryta nya vägar” och framför allt – personligen hamna i fokus!

Nefertiti

Den nutida konstvärlden vimlar av individer som absolut inte har något att tillföra, vare sig estetiskt eller ens idémässigt, men som ändå ser sig som kallade till utföra ”konst”. Jönserier, spektakel och Kejsarens nya kläder.

Om jag agerar uppseendeväckande eller provokativt, vilket i och för sig inte vore omöjligt, eller om jag ställer ut sopor i en konsthall eller tomma ramar, eller inget alls – gör det mig inte till konstnär. Bara till en idiot.

Konsthistorien sträcker sig tusetals år bakåt i tiden. I relation till några decennier av den moderna, samtida(?) konsten blir perspektivet högst märkligt!

Om ingen annan redan höjt rösten vill jag göra det nu: Dilettanter, lathundar och bluffmakare ut! Esteter, konstnärligt sinnade och begåvade – ni som anstränger er: RECLAIM the ART!

 

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *