Att färdas

IDÉER KAN FÖRÄNDRAS från det de först dyker upp, mogna, förgrenas, knoppas av eller helt byta skepnad. Min tanke om att göra något med utgångspunkt från de gamla stenristningarna ligger kvar, men har fått konkurrens av ett annat uppslag. Det baserar  sig på en av de ”pausbilder” jag gör för att koppla av från mitt långvariga uppdrag med ett barnboksmanus. Kanske just därför slog mig tanken: Skulle jag också kunna klara att få till en berättelse för den yngre publiken? Det verkar inte vara helt lätt, men kunde vara roligt att prova på.

 

Som ofta leder en opretentiös skiss eller bild till att fantasin löper iväg på eget håll. Stöter den dessutom på en tidigare tanke så nappar jag ännu lättare. Och som såå ofta: Jag börjar med omslaget. Och titeln. Om sedan ’resan’ växlar på ett stickspår som bara leder till stoppblock i Ingenstans så gör det inte så mycket. Den korta resan är också en stunds färd.


Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *