Papier-maché för oss lata

”Latjo-lajban-lådan”.

Det kom en låda med posten. En nyvunnen kontakt på Swedish Paper Shavings skickade mig ett varuprov som heter duga. Generöst tilltaget: Finskuren pappersull i dels en 10 kg bal och dels som kulörta prov på sortimentet. Det här är guld för en papier-machéfantast! Tänk att slippa riva själv. Egentligen skulle materialet få vänta tills jag är färdig med röjningen i studion (kaos råder ännu, även om viss ordning kan börja skönjas). Men det gick inte att hålla fingrarna borta – jag var bara tvungen att prova på ett ”skellett” som stått i ett hörn länge.

Ny ”matrona” på gång.

Det gick bra. Både att riva upp lagom portioner ur den komprimerade balen och att lägga på klister och fästa på stommen.  Jag gjorde så att jag formade runda plättar av pappersstrimlorna i händerna, la klister på vardera sida och la på underlaget. I och med att pappret inte var genomdränkt ökade volymerna snabbare än med min vanliga pappersmassa. Det är också en skön känsla att inte behöva avbryta bara för att framställa mer ”råvara”. Min 10-kg bal kommer att räcka och bli över – till något annat roligt. Sen har jag alla de där andra färgerna att fundera över!

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *