Att reducera torktider

Med den nyligen ”fådda” pappersullen ökar volymerna snabbt. Det är riktigt roligt! Det enda jag behöver göra är att blanda mer klister då och då. Jag tänker att detta vore något för förskolorna att prova på! När det blir för voluminösa former måste jag avbryta för att låta det torka. Från mina skrotade datorer har jag under åren plockat ut och sparat de tystgående små fläktarna. Likaså har jag tagit vara på transformatorer som följt med all kringutrustning (scanners, skrivare och allt annat som gått på 6-12 volt). Det har gett ett urval ur vilket det gått att hitta en transformator som passar till varje fläkt.

Så kan jag placera ut dessa små snurror för att få ner torktiden – och de är faktiskt effektiva, så små de är! Sedan ett antal år tillbaka säljs en typ av plastklämmor i olika storlekar. Jag har samlat på mig en riklig uppsättning. Utan klämmorna skulle mina dagar te sig grå och trista. Med dem, träribbor och olika stativ kan jag alltid improvisera ställningar där jag kan klämma fast mina fläktar. (Det syns inte på bilden men här är det ett mikrofonstativ som får göra tjänst.)

Vid något tillfälle då kassan så tillåter kanske jag investerar i en luftavfuktare och bygger ett rejält torkskåp. Men till dess får mina muntra datorkomponenter snurra på.

Redaktören
Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *