Frisyr?

ARBETET AVANCERAR fortare när man bjuds på såna här soliga och varma helger. Pappersmassan torkar medan jag går och tar en kopp kaffe. Jag har slipat och spacklat – och slipat igen. Det här får man hålla på med ett bra tag. Med en lite större pjäs som denna har jag fördelen av att kunna jobba på olika ställen. Medan det torkar på ett, kan jag modellera på ett annat och  slipa på ett tredje, utan att störa torkningen.

Hårknut blir det.

Ansiktet har fått lite behandling idag och jag tror att det går framåt, även om det inte ser ut så ännu. Frisyren blev aktuell också. När jag inte kommer på något annat blir det hårknut. Jag gillar såna! En hårknutsgrund monterade jag således för ett tag sedan och den bygger jag vidare på nu. Lyckas jag få till ett par lösa slingor också, skulle det vara bra. Varför hårknut? När jag tecknat kroki var frisyren bra för att den blev ett landmärke för orienteringen. Huvudets form blir lättare att se utan hängande hår. Dessutom lämnar ett sånt arrangemang nacken fri, vilket ju är vackert.

Det blir så att jag ”vänder på steken” många gånger. Alla delar ska behandlas, även de ädlare, som förvisso hamnar på baksidan, men ändå ska vara presentabla. Ofta får jag göra radikala ingrepp, slipa eller bryta bort partier, för att sedan ändra eller göra om.

Även de ädlare delarna…

Med tiden har jag blivit hyfsat försedd med verktyg och maskiner. Egentligen är det inte mycket som är nödvändigt, men visst, en vinkelslip och en ”Dremel” ger en lite lyxigare känsla och underlättar mycket. Med en smärgelskiva i miniatyr monterad i Dremeln, kan jag snida detaljerna som i trä. Detaljer blir det – trots att jag försökt förenkla.

Efter veckans etapper.

Efter en helg med så vackert väder tycker jag att jag hunnit en del. Halvvägs? I morgon är det i alla fall arbetsdag!

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *