Krokimodeller

Tillgängliga modeller

HAR MAN SVÅRT att få tillgång till modell, vilket inte är helt ovanligt, finns åtminstone på den Amerikanska marknaden en lösning: ”Art S. Buck – Artists Model”. Manlig eller kvinnlig, cirka 30 cm hög och mer än 30 böj- och vridningspunkter! Tillverkad i tålig plast. Priset ligger på en högst överkomlig nivå. (Fattas bara annat!)

Men tycker man att man har hjälp av Art S. Buck i sina figurstudier kanske man ska gå över till något helt annat? Om man nu inte rent av fascineras av dessa ”mannequins” groteska techno-sci-fi-framtoning. Kanske använda i något sammansatt verk – eller nyttja till animerad film? I stället för att länka till inköpsstället lägger jag dock in denna hänvisning i stället: KYO.se.

 

För mig skulle det inte funka med plastmodeller. Inte heller med fotoreferenser eller med roterbara poser på CD. Då är jag hellre utan modell och jobbar efter vad som lagrats i minnet. Har man levt bland människor så länge som jag, ska man väl ha ett litet hum om hur vi ser ut. Man kan ju också hoppa med i en krokikurs då och då. Modellen är heller inte bara en kropp eller ett antal anatomiska referenspunkter och geometriska volymer (lådor och cylindrar), utan så väldigt mycket mer. Modellen är också rymd, rörelser, massaförskjutning, balans, karaktär, kynne och uttryck… även inspiration! Ingen Art S. Buck för mig alltså!

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *