Det lilla konstrummet

Intim, "tät" exponering i Blickfånget.

JAG VET INTE om ”Blickfånget”, den lilla utställningslokalen som ligger direkt innanför entrén till Biblioteket i Värnamo, är på mer än 30 – 40 kvadratmeter. Det är inget stort utrymme i alla fall. Men fyllt med vettiga utställningar kan lokalen bli väl så innehållsrik som någon av de större ”salongerna”. Blickfånget är en mysig liten utställningslokal. Med den oregelbundna formen och formatets intimitet är det här ett spännande ”rum”. Läget i anslutning till Biblioteket, dit jag ofta har ärenden, är också perfekt. Man tar sig oftast en titt på ingång eller utgång – eller både ock. Lite konstkonsumtion så där i flykten.
Inom ett par år ska Kulturhuset Cupolen, med utställningsrummet, bibliotek och allt, flytta till kommunens långa ”följetong” Gummifabriken, i vilkenarbetena med ombyggnaden pågår. Det känns trist att Blickfånget ska försvinna. Blir det nya lika bra?

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *