Il Maestro

En debutant, men en med både tyngd och genomslag

SKÄRMENS PIXLAR förmår inte återge den oerhört balanserade färgsättningen, kontrastiken och tonspelet i Zlatkos koloristiska betraktelse. En bild som får betraktaren att stå som vid randen av ett hisnande bråddjup. Klangen i färgerna är som dova malmklockor över mörk finnvedsskog samtidigt som den starka symboliken överröstar och ingjuter ett övertygande hopp och futural förtröstan. Bilden är ett extrakt på liten yta, ett monumentalt sammanfattande av varandets alla aspekter och en nålsudds fokus på existensens verkliga mening. På en stram, allvarsam grund spelar konstnären ut en generös giv i den varma färgen hjärter. Det är ett lika oväntat som träffsäkert drag. Ett mästardrag!
Konstnären, Zlatko, är 7 år och målade tavlan igår förmiddag.

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *