Tack Leif!

Tutankhamun. Utställningen i Malmö december 2012. Fota Leif Lundbäck.

Tutankhamun. Utställningen i Malmö december 2012. Foto: Leif Lundbäck.

VI LEVER OCH VI DÖR, faraoner som vanligt folk. I eftermiddags fick jag det oväntade och sorgliga budet om att min vän Leif är död. Vi var jämngamla arbetskamrater i Lund under 90-talet. Han på Fotoavdelningen/labbet och jag på Tecknarstugan. Med täta diskussioner å yrkets och intressets vägnar. När vi båda gick egna vägar behöll vi ändå kontakten – inte så tätt, men ganska regelbundet. Leif var vetgirig och nyfiken på världen, reste så mycket och så långt han kunde tillsammans med sin hustru och han försåg mig med illustrerade rapporter från olika håll i världen. Fram till i december. Då utväxlades det som skulle bli våra sista jul- och nyårshälsningar och jag fick bilder från Tutankhamun-utställningen i Malmö. Det hade kunnat vara en handling som ser ut som en tanke, men han skrev att han såg fram emot 2013 med optimism.
Jag får nu en betydande lucka i vänskaran. Tack Leif, för de år vi fick vara vänner.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *