Den gröna asylen

bkgrd1

JAG TYCKER OM de där glömda partierna i trädgårdar, de som ligger bakom uthus och garage, i skugga och ofta får härbärgera gräsklipp och annat trädgårdsavfall. Där nässlorna växer fritt i frodiga stånd under tak av fläder, tillsammans med allehanda andra örter vars namn jag inte känner. Alla de där växterna som inte är välkomna in i trädgårdens ”finare kvarter”.

bkgrd2

I de här dunkla oaserna, vegetativa minidjunglerna, undantagen som trädgårdsmästarens hand lämnat därhän, lever en finstämd och skön blandning av blomster och bladverk. Naturen skapar balans och harmoni utan nitisk ans och tuktan. Här är svalt, avskilt, det doftar friskt och gott. Och här är det ingen som hittar en. Det är en plats för en stunds enskilda tankar.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *