Den lilla trädgården

mf01DET BLOMSTRAR INTE bara i de utrymmen vi planerar, planterar och besår. Jag har lagt märke till en vacker flora i utrymmet mellan min hustrus rabatt och gräsmattan. Den hårdtrampade remsa som ska hålla ogräsfritt, eller åtminstone underlätta rensningen från oönskad vegetation, har intagits av högst intagande små mossor och lavar. Jag tror det är en lav, men kanske är det också en mossa – eller en kryptogam? Sånt där kan jag ingenting om, men jag tycker de pryder sitt utrymme och jag beundrar det sätt på vilket dessa oansenliga växter söker livsrum i på den karga ytan.

mf02Eftersom det krävs ett knäböjande och en ganska obekväm kroppsställning för att närma sig denna makroträdgård, är det lätt att missa skönheten. Min önskan är att låta dem vara ifred och leva som de vill. Men jag tror att trädgårdsmästaren (min fru) har andra planer. Så jag passar väl på att fotografera fägringen medan den finns. Tyvärr kan mina bilder inte ge rättvisa åt den här blyga men vackra miniatyrträdgården.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *