En aktiv söndag

VÄCKNINGEN VAR SATT på 7:50 men tjugo minuter dessförinnan var jag vaken. Vilodagen började alltså tidigare än vad annars är nödvändigt under en weekend. Direkt efter kaffet, började jag röra i hop fyllning till smörgåstårtan, och anlade sedan själva botten som fick stå kallt och dra. Under tiden, en enkel sockerkaka och sedan en tur ner i studion där en silikonform härdat under natten. Avformning och en snabb besiktning: ok.
En sak fattades till kaffebordet, en attiralj som vi skulle klarat oss utan, men eftersom jag ändå kunde passa på att köpa hem andra saker samtidigt, blev det en tur in till stan.

rutaHemma igen var det dags att börja montera tårtan: en räk- & laxmacka för fem, men (skulle det visa sig) överdimensionerad. Till skillnad från förra inlägget skulle ett foto av den här skapelsen ha gjort sig bra. Men med bara en kvart kvar till fikagästernas ankomst, glömde jag helt bort det. Synd! Den tillfredsställde estetens, såväl som gourmetens krav på en dylik företeelse. Både hustrun och den förlorade sonen tog om. Gästernas lovord lämnar jag därhän, då sådana tyvärr inte får räknas in i protokollet. Annat är det med medlemmarna i den svårflörtade hemmajuryn. Deras outtalade utlåtande tar jag till mig.

GjutningI kväll återupptogs arbetet i studion och där blir det nog lite övertid. Det går inte att säga vad det ska bli, men det handlar om ett slags experiment och hittills har det löpt på bra. Och så hoppas jag att det fortsätter. Deadline närmar sig.
Så söndagar behöver inte nödvändigtvis vara långtråkiga!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på En aktiv söndag

 1. Redaktören skriver:

  Nja, det var nog mer skämtsamt menat. Jag har ytterst sällan långtråkigt. Inte heller brukar jag sova bort så särskilt mycket tid. Och det här med att jag har matbilder i bloggen, får nog också tas för vad det är; lite trams från redaktören. (Mat gör sig bäst i magen.) ;)

 2. Musikanta skriver:

  Söndagarna är ofta jobbdagar för mig i kyrkan, därför inte det minsta långtråkiga. F.ö. har jag ALDRIG några långtråkiga dagar med ett så rikt inre och yttre liv som jag har :-).
  I värsta fall får man ju ägna sig åt hemmet och dess skötsel…
  Jag har gjort det till ett måste att ingen får ta något från middagsbordet när jag har gäster innan jag förevigat detta. Eller själv är gäst hos någon av barnen när de bjuder på fest.
  Därför har jag ett stort antal foton av födelsedagstårtor, smörgåstårtor, julbord etc.etc. i Mina Bilder. På sistone har jag också kommit ihåg att ta foto av maten INNAN man har hunnit äta upp den till hälften om man är ute på någon bättre restaurang. MacDonalds och Max skippar jag däremot. Jag tror av din beskrivning att din smörgåstårta hade gjort sig utmärkt på foto!
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *