En plats i solen

lera VILKEN DAG! Min ”uteplats” har tagits i besittning igen, hatten på i solskenet och varm, mjuk lera i händerna och det är fredag! Trots status som halvpensionär, är det fortfarande en särskild känsla med förknippad med fredagarna. Lite frihetskänsla finns kvar. Blir man dessutom av med en helt säsongsvidrig förkylning blir fröjden och lyckan total.

Att flytta ut ett skulpturjobb i solen har fördelar: Plastellinan värms upp och blir mjuk och följsam – lättformad. Ljuset räcker till och blir över, men den grå leran gör att jag inte blir bländad. Sen känns det ju också bra att slippa den trånga studion en stund och i stället passa på att uppleva den fräscha grönskan, fåglarna, fjärilarna och hustruns småprat med sina plantor.

s01Till slut måste jag gå in igen. Leran känns för varm. Jag och mitt öl också. Efter efter ett par timmars knådande känns också ryggen vara i behov av vila. Men avancemanget känns bra och efter pausen; fortsatt modellering i studion. Där är svalare och faktiskt ganska behagligt.

Redaktören

Redaktören

 

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *