Flärd

bnf10DET HAR BLIVIT dags för Nymfens detaljer. Fingrar, tår – ögon och hår. För ögonen letar jag efter något här hemma som är kulformat (till gjutform) och 12 mm diameter. Ett kastrullock var tjugo och skåpsknopparna ännu större. Sen kommer jag snart fram till det här med hårarrangemanget. Kanske blir det en idémix av de förslag jag fick, med ett eget tillägg också.
Som fritidsskulptör kan jag inte klaga på vädret den här sommaren. Det är inte många dagar som jag tvingats stå inne med mina projekt. Solen tvingar dock fram ”strålskydd” och hatten är inte kompatibel med de lurar jag sätter på mig när jag slipar maskinellt. Den är heller inte längre så elegant som den var i butiken i Lissabon. Snarare anskrämlig, ehuru bekväm. Därför har jag ekiperat mig per postorder; en lagom keps i linne/bomull i käck gubbmodell. ”Snyggt men inte pråligt…” som den där potentaten sa.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

3 svar på Flärd

 1. Redaktören skriver:

  Jag funderade lite på det. Visst har jag läst H.C. Andersen, men jag fick inte till det. Nu provar jag att gjuta två ”lagom” halvklot. ;)

 2. Musikanta skriver:

  Haha, läste fel. Tyckte de stod 12 cm… Därav kaffefatet. Jag borde ju ha insett detta efter att ha tittat på nymfen.
  Ingrid

 3. Musikanta skriver:

  Köpte själv en keps med Ölands folkhögskolas logga på. Utmärkt mössa som inte blåser av så lätt som en solhatt.
  Kaffefat kanske?
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *