Tidsförlustolust

keyhole2DET FÖRSVINNER TID. Det räcker med ett eller ett par ärenden en dag, för att inverka menligt på projektet. Att handla tar 45 minuter, körningen till och från affären 30. Att plocka in varorna tar ytterligare en kvart. Så har 1½ timme försvunnit. Det ger ganska många timmar kvar att arbeta på, men så ringer telefonen (och det är inte ens till mig), någon släpper in katten, som vill ha mat, eller så känner jag med ens att jag inte har fått kaffe. Den kreativa tiden delas upp i portioner och det värsta är att dessa tidsbitar kanske inte infaller samtidigt som stämningen stämmer för att kunna prestera med penna på papper. Att rita är inte enbart en mekanisk process. Det handlar om ett multiinteraktivt skeende, delvis viljestyrt men ytterligt påverkningsbart av yttre, gränsande och perifera faktorer. Matlagningen är en nära gränsande faktor medan tid hos optiker är en i periferin svävande störning. Och i morgon är det arbetsdag.
Med detta vill jag bara säga att jag ligger efter i schemat.

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tidsförlustolust

 1. Redaktören skriver:

  Ja, men visst var det så. Mycket kunde ursäktas med en ”konststämpel”, fast det troligen i grund och botten var något annat. Faleros vimmel av kroppar är i mitt tycke häftigt. Dels skickligt utförd förstås, men det är ett så överdrivet exponerade av det täcka könets hull, att kanske hälften vore nog? Den vore något för en westernsaloon. Den skulle säkert öka försäljningen än mer.
  Ja tidsspillan tycks vara vår lott, eller? Å andra sidan ska man kanske inte vara för låst i sina dagsscheman. Jag har ett par knepiga sviter kvar att teckna. Sen ska jag skanna bilderna och försöka få ihop det hela. Jag tror det ska gå vägen. Roligt att du gillar huvudpersonen. Hoppas du kommer att gilla hela ”sagan”. ;)

 2. Musikanta skriver:

  Min lärare i konstvetenskap sa att sådana bilder var de enda nakenbilder som herrarna fick titta på under tidigare eror. Renässanskonstnärerna och även senare konstnärer målade gärna antika gudar och gudinnor som var halv- eller helnakna. Det var ju helt comme-il- faut att ha sådant uppsatt på sina väggar bland de besuttna utan att fruarna kunde anmärka på det eftersom det var KONST. Med anledning av föregående inlägg…
  Håller med dig om att en hel dag går till spillo mer eller mindre om man har något inbokat vad det än vara månde.
  Så fin hon är, den lilla balettprinsessan!
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *