Fågel och fisk

DET BRUKAR TA konstnären en sommarsemester att planera, skulptera, trimma in och justera de här rörliga skulpturerna. Och att filma förloppen. Sedan musikinspelning och redigering i hemmastudion. Men det blir en desto större högtidsstund när han till slut presenterar verken! En sån högtidsstund är det nu:

”Bird catcher”, heter den nya kinetiska skulpturen av Per Aspenberg (bildhuggaren på ön). Här möts (och konfronteras) representanterna från himmel och hav i en dramatisk, skönt brutal uppgörelse. ”Som en blixt från klar himmel” – innebörden av det gamla uttrycket kunde inte illustreras tydligare. Allt går fort men underbart är som bekant kort.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *