Markkontakt

ateljen15_03PÅ VÄGEN HEM från Malmö, tog jag en avstickare till Höganäs, till Kinn.com och Chefen. Det var nog ett par år sedan vi sågs, faktiskt och eftersom nyssnämnde har nya spännande planer och strategier på gång var det bra att träffas ”person to person”. Jag fick också med mig en del material hem. Sånt som jag ska prova och sånt jag hade slut på.
Jag har ju ett par gjutformar liggande som jag ska testa ett alternativa gjutmaterial i.

ateljen15_05

Bland annat har jag tänkt gjuta om ”Siréne faché” i den hårda cementen Calmix, (Konststen). Den sura sjöjungfrun är förresten renoverad nu och klar för återlämnande. Sedan står badnymfen på tur. Äntligen ska hon väl bli klar och sjösatt i sin gamla plåtbalja i sommar.

ateljen15_04

En ny modellera följde också med hem. Namnet är väl lite typiskt amerikanskt tror jag, men det behöver jag ju inte bry mig om. Jag antar att man måste sälja ”Monster milk”, ”Super Spinach” och ”Magic Meringue Mix” i butikerna, om man överhuvudtaget vill sälja något.

ateljen15_01

Nu bör den uppmärksamme ha lagt märke till något udda förhållande med bilderna, att jag överhuvudtaget haft plats att fotografera i min ateljé. Jo, så är det! Släpkärra och fyllda bilar har fraktat bort ett antal kubikmeter bråte. Mer återstår, men all den frilagda golvyta som bilderna kan antyda, betyder välbefinnande i kvadrat med arean! Inte heller denna gång kan jag själv yvas över framsteget. Jag har haft effektiv hjälp. Men jag sväljer med glädje stoltheten, Bara jag får lite svängrum så att jag kan stöka till igen. (Det sista var bara ett skämt.)

ateljen15_02

ateljen15_06Nej mycket återstår ännu som sagt, men för er förtrogne redaktörs stridsmoral var detta en det bästa som kunde hända. Att få markkontakt betyder mer än de flesta vet om. Nu jädrar ska det bli ordnat och fint i lokalen!

I senan timme provar jag ”Monsterleran”. Om jag lyckas få till några vänare former av den, ja det får vi väl se.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.