Hemma igen

mollevangsskolan1

mollevangsskolan2EN TOM SKOLSAL, efter den sista timmens kärnreaktion av kreativt lermodellerande. Kontrasten är minst sagt; påtaglig. Sju småklasser, med drygt 20 barn i varje, producerar runt 150 individuella skapelser som samtidigt blir delar av större, sammansatta verk. Att dela ut ett kilo lera till var och en är som att öppna en dammlucka: Det brusar och flödar av oanad skaparkraft! För lera och barn tillsammans, expanderar!

Men nu är Skapande skola över för denna gång. Leralstren ska torka, brännas, kanske målas och sedan monteras ihop till tre olika, konstfulla montage. Men jag lämnar Möllevångsskolan i Malmö och återvänder till skogsbygderna. Frågan är kanske vem som fick de allra häftigaste upplevelserna? Konstnärerna eller Er redaktör?

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.