Angeläget boktips

ajarINTUITION OCH SLUMP är det som leder mig till de litterära höjdarna. Jag hade inte ens hört talas om Émile Ajar innan hans bok fick följa med hem. Men så läser jag inte heller bokrecensioner. Jag ska inte skriva något om den här berättelsen. Jag ska bara uppmana dig att läsa boken! Ifall du som jag inte har några ”förkunskaper” om författaren eller boken, tror jag att du har samma chans att överrumplas av den här minst sagt egna berättelsen. Från första raden blir man fast i läsandet. Och det på ett sätt som aldrig förr.
….Émile Ajar är en pseudonym för den franske författaren Romain Gary, 1918 – 1980, under vilken berättelsen ”Med livet framför sig” kom ut 1975.  Just den här översättningen är en utgåva från 2009. Nej jag ska som sagt inte säga något innehållet mellan pärmarna. Det är ett litterärt mästerverk och ingenting mindre. Det kan kanske verka onyanserat att jag pyntar med ”full rad” med mina nya betygssymboler. Men något annat vore inte tänkbart. (Just det här exemplaret blir snart tillgängligt igen på vårt lokala bibliotek.)

btg5


Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.