I afton dans

IDAG HAR JAG jobbat duktigt. 5-6 timmar med manuset (jag är noggrann), en tvårätters middag inklusive röjningen i köket efteråt (det liknar alltid ett ungkarlskök när jag är klar). Inget på teve som lockar, egentligen är jag lite trött och känner mig melankolisk, trots den här fantastiska dagen (jag tänker på vädret). Så jag tar lerklumpen och jobbar om den lite grann: Höjer figuren, sätter en lång klänning på och… ja, hur 17 är det nu med klänningsveck? Jo, jag ser redan megafelet.
Sedan jag blev feminist har jag lovat mig själv att ge fan i kvinnofigurer och istället skapa… något annat? Men då är det ju så att människor är hundra gånger intressantare än landskap, blomstervaser och tapetmönster – och när det gäller människor är kvinnor tio gånger intressantare som motiv än män. Jag vet inte varför, men så är det. Men jag ska undvika onödig nakenhet. Tiden är förbi när sånt per automatik var ”konstnärligt” och ur alla konstnärliga synvinklar försvarbart. Kvarstår faktum: Kvinnor är tio gånger intresantare och snyggare än män.
Skissen heter i nuläget ”I afton dans”. Undrar om Rich. Langsbroe råkar titta in i kväll också?

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på I afton dans

 1. Redaktören skriver:

  Vilken tur att vi tycker olika! Jo kjolen har både fått lite mer vidd och blivit längre sedan sist. Skas det gås på bal så…!
  Ronny

  null

 2. Musikanta skriver:

  Håller med dig om att kvinnor är vackrare än män men inte att de är intressantare. Dock gillar jag mest påklädda män till skillnad mot män som tycker bäst om avklädda (unga) kvinnor. Du får väl lägga till lite lera i kjolen om du inte redan har gjort det?
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *