Valborgsnatt

EN STUNDS MEDITATION, med ett plastiskt material i händerna. Det sätter hjärnan på ”stand-by”. Motivet är en efterhängsen idé som jag här försöker ge tre dimensioner. Det är söndagkväll, men i morgon är det 1:a maj. Så det blir ingen vanlig arbetsdag – dock arbetsdag (vilket jag skäms lite för att skriva). Vi har de senaste decennierna gett ifrån oss arbetarnas dag, som våra upphov kämpade till sig. För sig själva och för oss. En fri dag för att demonstrera! För att tåga tillsammans. Efteråt kunde man ta familjen med till parken, dricka kaffe och sockerdricka i solskenet. Maskinerna fick stå stilla i fabriken. Pappa och mamma var ju lediga. Lärarna var också lediga, så skolorna stod tomma och tysta. Det var en fin dag vi fick.
Men nu? Allt är öppet för full kommers och nassar ska tåga i Falun. Jag själv, jag har ju en deadline. Vi skulle ha hållit i vår dag bättre!

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Valborgsnatt

  1. Redaktören skriver:

    Det här blir nog inte till något, men terapin gör gott! :)

  2. Musikanta skriver:

    Det ser spännande ut. Vad månde bliva?
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *