Kvällsarrangemanget som kom av sig

Jag vill inte påstå att jag är flitig med mitt ”arkivarbete”, men titt som tätt hittar jag nya (nästan) gömda saker.

EN KORT PERIOD jobbade jag inom folkbildningen och en dag samlades alla studieförbunden i kommunen för att diskutera ett gemensamt jippo, en slags ”Kursverksamheternas dag”, som skulle få fart på folk och förhoppningsvis öka intresset för studiecirklar – och förstås, gynna våra respektive verksamheter.
I ett av mina block finns anteckningar och skisser från den idé jag hade. Vad den handlade om kan jag nog låta förbli oskrivet, men jag hörde mig för hos ett par duktiga förmågor i bekantskapskretsen, Maria som var villig att skriva manus och Ylva som inte backade för att läsa upp det inför publik.

Båda var tidigare mina elever på gymnasiet, så deras kapaciteter var jag väl bekant med. En trevlig och passande kafélokal kunde abonneras för kvällen. För självklart var det ett kvällsarrangemang, ju mörkare desto bättre och den tekniska utrusning som skulle behövas fanns att låna ”inom koncernen”. Så egentligen borde det här ha kunnat gå i lås. Men det gjorde det inte.

Det här var i seklets första decennium och nu minns jag inte varför det hela rann ut i sanden. Många goda idéer gör ju det. Jag tror det fanns flera olika orsaker. Tanken var ett samlat evenemang med alla studieförbunds aktiviteter på olika håll i stan och antagligen brast det på ett eller flera ställen. De här skisserna är från det allra första stadiet av planeringen, för den egna inre överblicken och nu när jag återser dem kan jag tycka att det var synd att det inte blev av. Det hade ju blivit så bra!


Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *