Semesterbilder

NÄR MAMMA VAR UNG flög man inte utomlands på semestern. Man höll sig gärna vid Västkusten, om det nu var där man arbetade. Kanske cyklade man söderut, ner till Kungsbacka och träffade vänner, eller norrut, in i Göteborg. Det var inte det sämsta resmålet! Om den idylliska sommarserveringen (till höger) fanns i Göteborg vet jag inte, men det kan den ha gjort.
Jag vet heller inte om mamma ingick i de här damernas sällskap (nedan). Det kan hon ha gjort, för bilderna är troligen tagna åren innan pappa ”kom in i bilden”.

Här är i alla fall rejält med packning. Den främre damen har både tält och sovsäck, plus sadelväskor och bakom väninnan i rutigt kan åtminstone en sovsäck anas. Cyklarna är robusta, med sportiga styren. Resan kan börja (eller pågår). Vilka de båda damerna är, är tyvärr information utom räckhåll. Kvinnan till höger uppfattar jag som ”reseledaren”. Båda är praktiskt men ändå snyggt klädda.  Bilderna kommer från ett kuvert med negativ – som jag läst in i vanlig scanner. Jag gissar att båda fotona är tagna under perioden 1936-1942(?)


Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *