Sportsöndag

VI HAR RÖSTAT. Väljarkåren (vi som använt röstkortet) har gjort det vi har rätt till: Vi har valt vår önskade politiska kurs för det land vi lever i. En söndag i september vart fjärde år brukar vara ”valsöndag”. Söndagar är väl också sportdagar och det är inte mycket som skiljer valbevakningen från direktsända sportreferat i TV – med analyser och allt. Valvakan i SVT har blivit slående lik Schlagerfestivalfinalen också, med poängtablåer, publik och förväntansfulla ”artister” som följer röstningen.
Ändå är det här mer allvar. Nu är det redan måndag 10 september. Dags för resultaten: Det lär bli huggsexa om positionerna, om den parlamentariska makten. Vem ska få den, genom vilken politisk konstellation? Ja makten lyser mer och klarare som politikens och politikernas mål, än vilken ledstjärna som helst för arbetet för landets och alla medborgares bästa och välgång. Ja, politiken har blivit en individuell sportgren. Med prispall och allt. (Vad som saknas är väl dopingkontrollerna?)  Redaktören brukar aldrig tycka att rätt ”låt” eller lag vann – men tillåter sig ändå att undra: Vann någon överhuvudtaget i går kväll? Vann Sverige eller…?


Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Sportsöndag

 1. Redaktören skriver:

  Skönt att inte vara den ende.

 2. kristina bergqvist skriver:

  J C tyckte litegrann som du…även jag

 3. Redaktören skriver:

  Nej jag har inte DN och dessutom tycker jag kampanjandet, ”finalen” och medias bevakning tar sig så osmakliga uttryck att jag måste minska mina portioner av rapporteringen. Och analyserna!

 4. kristina bergqvist skriver:

  Läste du vad Johan Croneman skrev om valvakan i gårdagens DN?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *