Om jag ids

JAG HAR NOG blivit bekväm och lite otålig med åren. Förr satte jag gärna igång med en bild, även om jag visste att den skulle kunna ta tid och bjuda motstånd i form av många detaljer. Nu skulle jag helst vilja ha bilden gjord, innan jag ens har börjat.

Nåja, kanske inte riktigt så ändå. Skiss- och tankearbetet är  roligast; att ”se” bilden och skapa innehållet. Sedan är själva ritandet ett arbete. Det kan för all del vara behagligt,  meditativt och rogivande – nästan vilsamt. Ja faktiskt. När jag är igång och pennan löper av sig själv och tankarna far iväg åt vilket håll som helst, då kostar det oftast inte energi längre. Snarare tvärt om.
Igår blev det bara ett ideutkast. Kanske kan jag komplettera och renrita skissen i idag? Om jag ids.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Om jag ids

  1. Redaktören skriver:

    Ja, det gör jag nog. (Fast isen är tunn på den här sjön.)

  2. kristina bergqvist skriver:

    visst gör du det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *