Från ett annat perspektiv

Det hjälper att se idéerna fästa på uppslag. Det sporrar mig, ger nya tankar och nya infall. Jag vet inte om det är ett bra arbetssätt, för jag får också svårare att bestämma mig för den ena eller andra ”tanketråden”. Men det har blivit min metod. Kanske för att layout och grafisk design är (minst) lika roligt som att rita och måla.

DEN GAMLA TROTJÄNAREN från Adobe, InDesign; första sålda versionen från 90-talet, fungerar faktiskt ännu. PageMaker var smidigare som DTP-verktyg och i mitt tycke mer intuitivt tillvänd. Men det programmet (som det hette förr) går sedan några Windowsversioner tillbaka inte längre att installera. Självfallet är det inte så roligt för mediateknikjätten att såna som jag sitter med samma programvara år efter år och laddar in från samma gamla CD på varje ny dator. Jag ser det dock från ett helt annat perspektiv. Jag är glad så länge den här ”arbetsbänken” går igång när jag klickar. Att ’hyra’ programmet skulle jag som privat användare inte ha råd med.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *