Lotus

NÄR DEN EGYPTISKA natten sänker sig, stiger en ljuv, söt, mystiskt sövande doft från blommande lotus längs flodstränderna och lägrar sig över hela den vidsträckta Nildalen. Farao sover. Tiye sover. Så gör också alla skrivare, munskänkar, tärnor, dansare och påkläderskor. Pyramiderna tecknar sina taggiga, halvfärdiga silhuetter mot den smeksamt, dunkelblå skymningen. Byggarbetarna och förmännen sover också.
Ja, Faraos hov sover. Alla i Thebe sover utom två: Henuttaneb förstås! Hon får ingen ro i sin själ sen hon fick reda på vem som håller till på andra sidan av floden. Hur hon själv håller sig vaken vet jag inte, inte heller hur han som väntar på östra sidan gör det. Hur som helst gör prinsessan sina nattliga turer över Nilen. Tur och retur.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *