Vatten

TILL VARDAGSBESTYREN hör uppgiften att hämta vatten. För matlagning och tvätt, för gästens och den egna hygienen, tar madame Sashigawas vattenhämtning en inte så ringa del av dagen. Källan ligger dessutom ett gott stycke ifrån värdshuset. Madame hade gärna haft vatten närmare inpå knuten. Särskilt nu under vintern.
Kanske skulle det kunna gå att ordna? Jag vet att Rokuro går i sina egna funderingar över ett system som får vattnet att komma till madame, istället för tvärt om. Han har studerat källan och terrängen, stegat och gjort en del huvudräkningar. Men tanke är en sak, handling en helt annan. Dessutom har frågan om värdshusets vattentillförsel ingen särskild betydelse för själva dramat. (Och jag själv skulle bli indragen i projektet, vilket jag inte är säker på att jag vill.)


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *