Fåfänglighetens flykt

ÖVERFALLSBILDEN saknade någonting som helt försvann. Madame Sashigawas parasoll. Egentligen var accessoaren inte så viktigt i sammanhanget och nu är det dessutom trasigt. Men Madame var väldigt förtjust i den lilla extravagans som parasollet utgjorde. Hon tyckte det gav henne rätt framtoning som egenföretagare – som den hotellägare hon hade blivit. Ja, jag glömde parasollet och vissa detaljer känns faktiskt ganska viktiga, inte bara för Madame. Jag kunde inte göra mig fri från min egen undran: Vart tog parasollet vägen? Nu ligger det utplacerat bland hennes andra tillhörigheter, på backen utanför värdshuset. Inte minst som en påminnelse om fåfänglighetens flykt.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *