Illustratör

"Kallskänkan" (Ur arkivet)

Illustratör. Den som illustrera något, i bild visar något svårbeskrivet, eller skapar miljöbeskrivning i bild, stämning, eller som gör ett omslag säljande, mm.

Det svåraste med yrket är uppdragen då man ska fylla ut en författares brister. Jag har fått uppdrag som: ”Du, jag har skrivit en text här som – ja den är faktiskt rätt tråkig. Så jag tänkte be dig göra en liten teckning som lättar upp den”. Inte för att jag har varit fin i kanten eller klarat mig utan inkomst, men jag har ändå tänkt att det vore bättre att skriva om den tråkiga texten än att sätta in en bild.

Men som tecknare på beställning har jag ändå haft en rik tillvaro – rik på mer andliga värden alltså. Nästan varje uppdrag har satt igång tankeapparaten och impulsen att försöka göra något bra inom ”ramarna”. Bilden här minns jag varken beställare eller syfte för. Det är en av hundratals små illustrationer som ska fånga blicken och locka till läsning.

Teknik: Blyerts, färglagd i datorn.
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tecknat, målat och tryckt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *