Vandalorums Grand Opening

Idag, lördag äger äntligen det högtidliga öppnandet av Vandalorum rum. Det var ”förfest” i går kväll, men tyvärr fick jag förhinder, så jag ska (försöka) ta mig till den officiella invigningen i eftermiddag. På konst- och designtemplets egen hemsida finns nu några pressbilder upplagda. Jag ska inte ondgöra mig över knappheten, för etablissemanget har ju precis och just blivit färdigt. (Förresten, färdigt ska väl ett sånt här ”art center” aldrig bli?).  Bland de utlovade fyra premiärutställningarna handlar en om cyklar. Bland andra med formidabla Skeppshult som medsponsor. Jo… men det är väl trevlig med cyklar!

Cyklar. Foto Johann Bergenholtz, Vandalorums pressbilder.

En för mig ännu inte känd Göran T Karlsson ska i en annan avdelning exponera ”Bäcken”. Texten om den var så flummig att jag finner för gott att med egna sinnen ta reda på vad det rör sig om. Men av allt att döma är det Smålands Konstarkiv som håller sin välsignande hand över den delen. 

Jag ser med glädje fram emot att få beträda denna konstscens tiljor – ehuru jag med viss oro, som jag tidigare nämnt, befarar att man lägger den ”konstnärliga ribban” så högt (i ren skräck för att bli tagna för odugliga i sitt ämbete) att  normala estetiktörstande, idé- och inspirationssökande, upplevelsesugna och konstkonässörer får vända om i besvikelse. Jag hoppas jag får fel.  

Fotografens mästarhand demonstrerad. (Bergenholtz, Vandalorums pressbilder)

Att fotografen, Johann Bergenholtz har ett synnerligen vaket öga och ett alert avtryckarfinger står för mig utom allt tvivel, när publiken blir intressantare än det utställda i hans bilder. Ovanstående foto får mina hjärtligaste ovationer! Senare idag ska jag ta och åka bort till vår kommuns nya riktigt stora begivenhet (Biltemas premiär för ett par veckor sen räknar jag inte) och ta för mig av vad som bjuds och som passar mig.

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *