Vart tog fjärden vägen?

Så blev det stor uppståndelse i byn. Klockan 14 öppnades Vandalorum, internationellt centrum för konst och design. Detta så länge omtalade och diskuterade kulturprojekt har blivit verklighet. De tre nu uppförda ladorna har en potential att fyllas med mycket spännande framöver och jag vill inte vara den siste att lyckönska trusten bakom genomförandet. Bra gjort! Det var riktigt trångt i receptionshallen, shopen, cafeterian och passagen däremellan. I de båda andra hallarna glesade besöksmassan ut sig något.

Trångt i porten

Faktiskt var det riktigt spaciösa mått för cykelutställningen. Det hade lätt fått plats fler. Men i och för sig kanske cykelaffären är rätta platsen om man vill ha kvantitet. ”Cykeln som idé och form” – här var alltså ett antal velocipeder utplacerade i två av de tre hallarna. Udda modeller, roliga, praktiska, tjusiga och fåniga. Rumsvolymerna är imponerande och ljusinsläppet är utmärkt trots molnigheten. Jag gillar lokalerna.

Jag väntar med spänning på de höga skulpturerna och installationerna

Cyklarna hör väl till ”designavdelningen” – över till konsten! Göran T Karlssons mångåriga projekt ”Bäcken”, är Smålands Konstarkivs invigningsutställning. 

Låt se...

Jaha...

Hm...

Nej, jag håller nog med. Så kul var det väl inte "Bäcken" precis.

Jo, men det här då! Jag har alltid gillat akvarier.

På något vis känns det typiskt och helt i linje med vad jag förväntade mig från Konstarkivet (det är ju det där med att lägga den konstnärliga ribban högt).

Det skulle vara fyra utställningar: cyklarna och Bäcken är två, posterutställningen, den fanns i passagen (men så smått – jag hade trott att posterbidragen skulle bli i ”posterformat”). Det blir tre – men vart tog fjärden vägen? Missade jag vekligen en? Nåja, vi får franskt besök i kommande vecka. Det kan väl passa bra att göra en samlad utflykt till vårt nya kulturella landmärke. Det är ju ett internationellt centrum!

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *