Masked Mood – en musikreflektion

En morgon för omkring tjugofem år sedan, vaknade jag av en låt på klockradion. En låt som snabbt förde mig till vaket tillstånd (även Gösta Linderholm har lyckats med det en gång). Den här låten fastnade som en kardborre, viss musik gör ju så. ”Blue Rondo” – så uppfattade jag att bandet hette, men låttiteln? ”Maes mood”?? Jag ringde till Sveriges Radios information för att få namn på sången, skivan och gruppen som spelade. Men producenten hade inte lämnat in spelningslistan än, så där kammade jag noll. Några veckor senare var det likadant – någon skivlista för det specifika datumet och klockslaget förelåg inte. Sedan dess har jag av och till utsiktslöst sökt efter både låten och bandet.  Jag ville ju höra den igen! Internetsökningarna gav: ”Blue Rondo á la Turk” som är ett bejublat paradnummer av Dave Brubeck Quintet har ideligen dragit spåret åt fel håll. Så en dag dök ett klipp på YouTube upp: ”Masked mood”, av Blue Rondo (á la Turk)!

Jag vill inte hävda att musiken var bättre förr, även om så säkerligen var fallet, men detta ’musical track’ från en grupp som så gäckat mina eftersökningar,  är ett exempel på hög musikalisk integritet och konstnärlighet. Videon, som jag heller inte anade fanns, är som en extra bonus! Visst är den hjärteknipande! Det är bara att lyssna, se och njuta – ett band av pur originalitet!

YouTube är nog för nostalgiker som mig en beroendeframkallande drog. Man kan sitta och bli hög av att söka och bläddra.

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *