Vardagsrealism

ETT UTSNITT UR VERKLIGHETEN, en beskuren del av världen. Att hitta motiven och se det intressanta bland allting vi har omkring oss, är väl det som gör fotografen. Vi kan alla göra lyckade snapshots då och då, särskilt med dagens användartillvända digitalteknik – men några gör det ofta! Den här ”enkla” bilden är full av tanketrådar. Om jag själv gått förbi skulle jag säkert ha lagt märke till torson, sedan skulle jag ha passerat utan att vidare studera ljusreflexernas spel och kontrasterna mellan dessa och den tungt blå betongen bakom. Jag hade missat transparensen, hur den kontrasterar mot sten, cement, skit och graffiti. Jag hade också missat att ställa mig frågan: ”vad gör den där?” Så det är bra när någon ser såna saker och tar ett foto! Nu kan jag undra – och fundera.

Fotografen sysslar egentligen mer med ord än med bilder – men det går väl på ett ut?Bilden från hennes blogg hittar du här.

Redaktören

 

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vardagsrealism

  1. Redaktören skriver:

    Bilden är ju bara så bra! Mera!!

  2. Dotran skriver:

    Nämen – det var fasligt vad den såg bekant ut…! Tack för länk – och vänliga ord! Äsch då… ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *