Andras papier-maché

Erika Takacs: ”The Big Rush”

EXKURSIONER på Internet är ofta inspirerande och välgörande för sinnet. Bland mycket som man inte gillar hittar man då och då något som glimmar – något som sticker ut och attraherar.

Erika Takacs som numera lever i Canada kom att arbeta med papier-maché som ett tillfälligt material. De många utvecklingsmöjligheterna och den experimentella utmaningen med materialet kom henne att fastna för mediet. Något jag tycker hon gjort alldeles rätt i.

I skulpturen ”The Big Rush” tycker jag Erika Takacs visar en hög artistik genom att i huvudsak behålla papprets naturliga färg med bara accenter i ansiktet – för att sen kräma på rejält i de knallröda stövlarna. Figurens i ögonblickets frusna framfart är en skön, oändligt utdragen sekund.

 

Erika Takacs på Art Gallery of Peterborough

 

Konstnären har en omfattande produktion av skulpturer i det här materialet och man kan se ett mycket ivrigt experimenterande med former och uttryck. ”The Big Rush” var det verk jag föll pladask för. Den kan man fundera en god stund över.

Mer av Erika Takacs kan du hitta på hennes webbsida och blogg.

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *