Roliga timmen

EN F-6 SKOLA i kommunen, bjöd in mig att locka småklasserna till kreativitet och konstnärliga uttryck. Detta inom Regeringens kultursatsning ”Skapande skola”. Jag har svårt att säga nej – och dessutom lockade mig uppgiften. Så idag stod jag där, den gamle, bland dessa oförstörda små människor med så mycket nyfikenhet och livsaptit. Så små ”cirkeldeltagare” har jag aldrig förr haft. Utgångstanken var att eleverna skulle måla något till temat Rymden. Dock, som den ”skulptör” jag gått och blivit kunde jag inte motstå frestelsen att också föreslå lermodellering. 3-dimensionella rymdfantasier.

Lera som formas av små händer och med öppna sinnen...

... kan bli de mest fantastiska skapnader.

Idag var det förskoleklassen. Nästa vecka ska ettor och tvåor också få ge form och färg i fantasins och konstens underbara värld. Det här var roliga timmar – åtminstone för mig!

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *