Avformning

sirfch3

”Sirén fâchée” – med all anledning att vara butter.

BETONG VÄGER TUNGT. Utan tvekan blev trycket för stort och formdelarna för dåligt fixerade med spännband. Skarvarna glipade och gav ett förskräckligt gjutskägg runt om. En hel del ”lufthål” också. Det ger sig vad vinkelslipen och ett lämpligt spackel kan uträtta. Sen gläntade jag förstås alltför tidigt på formen och råkade bryta av hårtofsen. Nåja, nu vet jag detta tills nästa gjutning! Men troligen gör jag först en mellankopia av glasfiberförstärkt Plasticréte. Det materialet har jag, till skillnad mot betong, erfarenhet av. Och jag vill ju lyckas perfekt med åtminstone ett exemplar.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *