Fyrverkeriet

spirea

Det tysta fyrverkeriet – utan pyroteknik.

DET HÄR ÄR inte precis något blomstermagasin, men den här delen av året gör mig betagen och lite kollrig. Inte har jag mycket tid att slå mig ner och kontemplera över naturens alla försommarunder, men jag hinner ändå uppleva hur kaskader av ljust grönt, vitt och rosa slår ut, nästan som krevader. Fast utan dunder och brak. I stället skön fåglalåt; kvitter och drillar.
Nu har turen kommit till spirean, som lyser vitpudrad. Häggen har redan slocknat igen men istället börjar fruktträden…
I min hustrus trädgård kommer blomsterfägringen att fortsätta fyrverkeriet. Hela sommaren ut. Och även om det går fort nu, så har sommaren faktiskt bara börjat.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *