Anna-Bell

FÖR ETT ÅR SEDAN nämnde jag i detta ”magasin” min bildhuggande vän Per, som jag besökte i hans sommarateljé ute på skärgårdsön (se detta inlägg). Det verk som han då var engagerad i och vars idé jag såsom muren hållit tyst om, hittade jag idag på Youtube! Vilken fröjd! Eftersom jag själv har avregistrerat mig och raderat mitt eget deltagande därstädes, hade jag följaktligen inte heller notifierats via min ”prenumeration”. Men tydligen har jag bara missat premiärenvisningen av hans videoklipp ”Anna-Bell” med en vecka.
Pers (konstnärliga) medium är trä – i huvudsak. Men det är ingalunda endast statiska skulpturer han skapar. Med hjälp av snören, hjul, skenor och axlar ger han sina skapelser liv, funktion och tillspetsade kinetiska uttryck. Det här handlar om såväl konceptuell- som högst konkret konst, som inte frånsäger sig estetiken.
Här är hon nu, den blyga flickan med konversationsproblem (liksom jag). Frånsett den unga damens skönhet, kan jag lätt identifiera mig med figuren. Väldigt lätt.

(Klickar du på klippet, kan du via profilen komma vidare till fler verk av detta slag. Till såväl förnöjelse som andlig uppbyggnad.)
Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *